5 November 2012

DIY: Birthday Wand.

24 more days to go..Oh my, I can't stop from counting my Birthday! walaupun lama lagi, tapi sangat teruja and as always sangat bersemangat untuk meneruskan Diy Project. Untuk Diy hari ni, aku nak share pasal "Birthday Wand" Binatang apa tu? ianya bukan sejenis binatang..tapi yang pasti, aku nak buat bentuk seperti mustache, lolipop.pop, love.bla.bla.bla then lekat kat wand  lepas tu ambik gambar sampai tak ingat dunia bersama mustache dan bolehlah berlagak seperti jantan sejam dua..haha. Oh it's Fun and you all should try it okay..?

Haa..inilah dia Birthday Wand yang dah siap dibuat..Ohh Mental.!!..kenapa pulak mustache yang aku buat macam serupa ngan A.Galak dalam pelakon Gerak Khas tuu..? Pening sekejap @_@.


Bila my Birthday semakin hampir nanti, nak buat banyak-banyak then syok sendiri ambik gambar ngan semua birthday wand ni..haha.gelak penjahat..


Bahan-bahan yang diperlukan:

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut mengenai bahan no.7 tu..maksud recyle paper bag ni ialah paper bag yang selalunya kita gunakan untuk simpan hadiah then bagi ngan kawan..ianya keras dan paling penting, jika anda ada paper bag yang koyak sikit ke tak pun ada berconteng sikit ke..jangan buang okay? Boleh recyle balik..Untuk Birthday Wand ni, aku guna recyle paper tu untuk buat bentuk bulat seakan-akan lolipop..Haa, ada juga kegunaanya kan?

Then, untuk Recyle note pad pulak..kalau zaman sekolah dulu, mesti kita nak beli buku panjang yang ada gambar kartun tak pun bunga bungi..terutamanya girl la..aku pun tak terkecuali..ehemm..cuma bezanya, bila dah abis kertas kat dalam, aku akan koyak bahagian depan note pad tu dan simpan untuk dijadikan sebagai harta karun kot-kot boleh digunakan lagi untuk masa depan..and yess, now memang sangat berguna pun untuk buat birthday wand..ada nampak bentuk Bee kat atas tu..? Tu la aku punya recycle note pad..

Cara-cara membuat:

Step 1: Warnakan chopstick dengan warna pilhan korang..kalau nak warna-warni boleh cat banyak warna..tak pun kalau nak hasil yang lebih menarik, boleh lilitkan reben ke..ikut kreativiti masing-masing okay..? Hasilnya selepas diwarnakan adalah pada gambar dibawah tu.


Step 2:Seterusnya, korang boleh lukis bentuk yang korang nak untuk lekat kat chopstick tu..kalau nak cara yang lebih mudah..beli jer sticker yang besar then lukis kat kertas A4 sebagai alas belakang then bagi double tape dan cellotape kat chopstick and there you are..siap pun.mudah kan?


Inilah dia..Tadaa..nak buat banyak sikit lepas ni supaya nampak lebih meriah..Oh my..I like it..how about you guys? Gudluck okayy?

10 ulasan:

  1. pernah buat ni time wedding kakak hari tu. best. hehe.

    BalasPadam
  2. Yaya Ade: Is it? Best kan..hehe.

    BalasPadam
  3. !Kiddobuttons de licious: Cuba la buat dear..simple jer caranya. :)

    BalasPadam
  4. Eeca Shyaa: Yess, it's so adorable dear :)

    BalasPadam
  5. kreatifnya..sy pun ada buat tuk convo adik aritu..hehehehe..salam perkenalan..

    BalasPadam
  6. Safuraa Abdul Rashid: Tq dear.slm perkenalan jugak :)

    BalasPadam
  7. salam..

    teringat plak zaman sekolah dulu..hehehe..menarik gak idea nie..boleh suh anak buah i buat sempena cuti sekolah nie dari membuang masa tengok tv jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. Azlan Strider: Betul tu, ada jugak faedahnya.hehe..:)

    BalasPadam