2 November 2012

DIY: Another Headband and its so Greeny!

Hye Guys!!!..dah masuk bulan November kan? Ahh seronoknya..I'm so in Love with November..Wanna know why? Ia adalah bulan kelahiran aku dan ada 27 Hari lagi tinggal..hehe..Sangat Teruja sebenarnya and guess what..? there will be more and more DIY project yang aku nak share ngan korang sepanjang bulan ni..You guys like it..? So do I..Double like it!!.

Kali ini DIY Project aku lebih kepada buat benda-benda comel ala-ala persiapan untuk celebrate Birthday Party dalam bilik gitu..Can't wait to shared it with you all guys..but please let me share today punya DIY okay..?. Today punya DIY adalah headband..oh yess and its greeny colour. Sebelum ni pun pernah jugak buat headband tapi nak jugak buat lagi..hehe.


Oh..Terlebih besar la pulak ribbonnya kali ini..sebab ribbon untuk headband yang lepas sedang-sedang je besarnya dan tak berapa menyerlah sangat bila dipakai..Sekarang aku buat Ribbon sebesar Tudung Saji..Hah,,ini barulah puas hati.haha..


Ini adalah antara bahan-bahan yang diperlukan untuk buat ribbon..sebelum ni aku pernah buat tutorial untuk buat Headband, so korang boleh tengok kat SINI okay?


Ini adalah headband yang dah siap aku buat...Sekarang cuma tinggal nak lekat ribbon je kat atas headband guna Hot Melt Glue Gun.


Inilah caranya lekatkan Ribon kat headband..kalau nak tahu cara buat ribbon, korang boleh tengok kat SINI. Kalau dah lekatkan ribbon, korang boleh ikat tali reben kat tengah-tengah Bow Ribbon tu.


Last sekali lekatkan diamond kat tengah-tengah ribbon..Haa, dah siap pun..okay tak? Now, dah ada 2 koleksi headband yang dibuat sendiri..next time buat design yang lain lagi ye..Gudluck guys!! :)

P/s: agak-agak kalau jual ada tak orang nak beli..hehe :p.

10 ulasan:

  1. wahh ribbon besanye~ but cute :)

    BalasPadam
  2. Fardiyah: Tq dear..memang terlebih besar pun ribbon tu.hehe.

    BalasPadam
  3. juallah . buat banyak2 , biar colourful sikit . mesti ramai nak beli . untung ! =)
    Bolelah I tolong promotekan dan tolong jualkan .. bagi komisen siket .. hehe ;)

    BalasPadam
  4. Siti Hajar: thanks for ur support!hehe..kalau dah konfident nanti baru la nak try jual.hehe :)

    BalasPadam
  5. finally . ada juga tutorial headband ni . thank you so much :)

    BalasPadam
  6. Shereen Yahya: Ur Welcome Dear..Glad that u like it :)

    BalasPadam
  7. Perkongsian yang menarik`
    Singgah sini baca entri & FOLLOW sekali`
    Jumpa link dalam Kelab Blogger Ben Ashaari :)
    Salam Perkenalan ^_^

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    BalasPadam