19 Oktober 2012

DIY: Deco Your HeadBand!!

Hye korang..Apa khabar? sihat tak? wahh mestilah sihat kan..sangat teruja sebenarnya today sebab ada another Diy Project yang aku nak share dengan korang..which is deco your Headband!!..girls mesti suka kan kalau bab accessories ni..kira favorite la gitu..so do I..yippie!!.

Hari ni aku nak share cara-cara hias headband yang paling simple and yess korang jugak boleh try ikut step-stepnya okaay?

Ini adalah headband yang dah siap aku buat..simple kan? don't worry, korang pun boleh buat headband untuk diri-sendiri jugak nanti..malah lebih comel lagi..So, are you excited..?

Seperti biasa, bahan-bahan yang diperlukan ialah:
1. Headband kosong
2. Reben (Untuk balut headband)
3. Hot Melt Glue Gun
4. Diamond (Untuk Hiasan)
5. Bow Ribbon (Untuk bahagian atas headband)

Korang dah sediakan bahan yang diperlukan untuk hias headband? Kalau dah..Good. Can we move to another step..?

Cara-cara Membuat:

1. Dengan menggunakan hot melt glue gun/double tape, lekatkannya pada bahagian hujung reben anda. Kemudiannya, hujung reben yang dah diberi gam tersebut akan dilekatkan kat hujung headband anda.


 2. Okayy, dah lekatkan gam/double tape kat reben tu then lekatkan kat hujung headband..? berbelit pulak ayat den..harap korang paham la yee.peace!. Seterusnya, lilitkan reben tersebut kat headband tu sampailah ke hujungnya okaay..?


Dan ini adalah hasilnya..kira dah separa siap la headband ni ye..Sekarang cuma tinggal nak hias bahagian atas lagi. So far, korang paham tak?



Untuk hiasan headband ni, korang boleh lekatkan Bow Ribbon diatasnya guna Hot Melt Glue Gun..before ni, aku ada buat DIY Ribbon..jadi korang bolehlah ikut step-step tersebut kalau nak buat Bow Ribbon ni..

Dah lekat Bow Ribbon anda? Last but not least, korang boleh lekatkan diamond kat tengah-tengah ribbon tersebut..


Yeayy!! Headband dah pun siap..korang pun boleh lihat hasilnya dari pandangan depan dan juga sisi..simple kan? now korang pun dah boleh buat satu..Gudluck guy!!




10 ulasan:

  1. Lea Athira : Thank You Dear :)

    BalasPadam
  2. really creative! and btw nice blog!:)

    BalasPadam
  3. suka tgk semua DIY yg u buat. kretif :)

    BalasPadam
  4. Yaya Ade: Thank You yaya. Glad u like it.jgn lupa cuba buat tau :)

    BalasPadam
  5. tade pon gambar owner blog pakai ! hehe

    BalasPadam
  6. Luqman:hehe..next entry la jwbnya :)

    BalasPadam