24 Oktober 2012

DIY: Ribbon Bracelet.

Hye There!!..few days tak update sebab busy and yess memang everyday pun busy with this DIY and that DIY..and guess what..? today aku nak share salah satu Diy yang aku dah buat iaitu "Ribbon Bracelet" dan seperti biasa got pictures and tutorial for you to follow if you want to do it for yourself..yeayy! Lepas ni bertambahlah lagi satu accessories korang ye..:0


Inilah dia Ribbon bracelet yang aku dah buat..simple and yess anda pun dah boleh buat satu juga untuk diri sendiri.


Dah excited nak cuba buat tak..? How about kita tengok dulu bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat Ribbon Bracelet ni.

Bahan-Bahan yang diperlukan :

Sekiranya anda dah sediakan bahan-bahan yang diperlukan seperti gambar diatas, then kita patut pergi kepada cara-cara untuk membuatnya okayy?


Cara-cara Membuat: 


So far dapat ikut tak..? Simple je kan caranya..Yang penting korang ulang cara yang sama tersebut sehinggalah ke hujungnya okayy? 
Panjang Ribbon tu pulak depend ngan korang..kalau setakat buat gelang rasanya tidak perlu terlalu panjang dan lebih bagus jika korang sukat dulu panjang reben tersebut kat pergelangan tangan korang dulu..


Beginilah rupanya Ribbon Bracelet korang nanti selepas dimasukkan dari pandangan depan dan belakang..


Dan inilah hasilnya..simple and easy to make..As usual Gudluck guys!! :)

8 ulasan:

  1. wah!!
    nak try laaaa...
    sgt minat buat stuff camnie..
    ^___^

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. wah, nice3...nak cuba gak la nati...pastu boleh bg gift kt awk!! :P

    BalasPadam
  3. Aini Shahroni: Try la buat satu..simple je caranya..wish u gidluck..hehe

    BalasPadam
  4. Cik Siti: Thank you Dear :) jgn lupa try buat tau.:p

    BalasPadam
  5. nice..
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. wahh sgt simple buatnya ya..tp comel !! nk try la :)

    BalasPadam
  7. Sutera kasih:try la buat dear :)

    BalasPadam